Πλήρωση με χλοοτάπητα, παχύφυτα ή διακοσμητικό βότσαλο

Μια επισκόπηση των διαφορετικών επιλογών πλήρωσης.

Οι διαπερατές επιφάνειες ECORASTER προσφέρουν μια σειρά επιλογών πλήρωσης και συνδυασμών. Έτσι, οι περιοχές μπορούν να δοθούν εντυπωσιακά ή λεπτότερα σχέδια – ό, τι προτιμάται. Ανεξάρτητα από το αν το σύστημα διαθέτει λειτουργία συγκράτησης νερού ή αποστράγγισης νερού, η εμφάνιση της διαπερατής επιφάνειας μπορεί να αλλάξει με διαφορετικά υλικά πλήρωσης. Όταν επιλέξετε το κατάλληλο υλικό πλήρωσης, παρακαλούμε να εξετάσετε το είδος της χρήσης καθώς και τη συχνότητα φορτίου.

Ecoraster green – το πράσινο δάπεδο

Υλικό πλήρωσης: εδαφικό μείγμα και έτοιμος χλοοτάπητας ή σπορά χλοοτάπητα.

To χώμα μετατρέπεται σε χλοοτάπητα μέσα σε λίγες ώρες. Η επιφάνεια είναι ενισχυμένη, βατή και υδατοπερατή. Το ecoraster μπορεί να γεμίσει με κατάλληλο μείγμα και στη συνέχεια να γίνει σπορά (DIY).

Σημείωση:

  • To σύστημα δεν ενδείκνυται σε περιοχές με χρήση από βαριά φορτηγά.
  • Οι πράσινες περιοχές χρειάζονται συντήρηση (λίπασμα, άρδευση και φροντίδα χλοοτάπητα.
  • Σε περίπτωση εγκατάστασης με σπορά (DIY), ελέγξτε αν η θέση ανταποκρίνεται στις αντίστοιχες απαιτήσεις.
  • Σε περίπτωση εγκατάστασης σε χώρους στάθμευσης η καθημερινή πληρότητα και ο χρόνος στάθμευσης θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα του πράσινου.

Ecoraster microgreen – το πράσινο δάπεδο χαμηλής συντήρησης

Υλικό πλήρωσης: εδαφικό μείγμα και ανθεκτικά sedum (παχύφυτα) και βρύα.

Αυτός ο τύπος πλήρωσης είναι μοναδικός, λόγω της υψηλής αντοχής και των χαμηλών απαιτήσεων συντήρησης (κοπή, λίπασμα και άρδευση)

Σημείωση:

  • To σύστημα δεν ενδείκνυται σε περιοχές με χρήση από βαριά φορτηγά.
  • Δεν απαιτείται κοπή, λίπασμα και αρκεί ελάχιστη άδρευση.
  • Οι σπόροι πρέπει να αποθηκεύονται σε ξηρό και σκοτεινό μέρος μέχρι τη σπορά.

Ecoraster mineral – το δάπεδο με πλήρωση αδρανών

Υλικό πλήρωσης: διακοσμητικό βότσαλο ή χαλίκι / γαρμπίλι.

Οι περιοχές, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν πράσινες λόγω της βαριάς χρήσης ή της θέσης τους, μπορούν να πληρωθούν με διακοσμητικό βότσαλο της επιλογής σας ή με χαλίκι / γαρμπίλι. Οι περιοχές αυτές θεωρούνται επίσης πλήρως υδατοπερατές. Αυτός ο τύπος πλήρωσης συνιστάται ιδιαίτερα για περιοχές βαρέως τύπου, όπως χώροι στάθμευσης ή αποθήκες / χώροι logistics, δρόμοι.

Ecoraster bloxx

Υλικό πλήρωσης: κυβόλιθοι σκυροδέματος σε διάφορα χρώματα.

Το νέο σύστημα ECORASTER® Bloxx επιτρέπει την γρήγορη ενίσχυση του εδάφους με πλήρη υδατοπερατότητα. Ιδανικό για χώρους στάθμευσης, αντικατάσταση σκυροδέματος, προσβάσιμες περιοχές, διαδρόμους και μονοπάτια. Δώστε προσοχή στην ολοκληρωμένη αποστράγγιση: το καινοτόμο σύστημα αποτρέπει την απόφραξη.

Ecoraster stone – το πλέγμα με πλήρωση ρητινούχου πέτρας

Υλικό πλήρωσης: διακοσμητικό βότσαλο ή χαλίκι/γαρμπίλι ενοποιημένο με συγκολλητική ρητίνη 2 συστατικών.

Το ECORASTER STONE αποτελεί την πιο εξελιγμένη μορφή του ECORASTER MINERAL όπου πλήρωση γίνεται με αδρανή όπως χαλίκι ή διακοσμητικό βότσαλο με την προσθήκη διαλυμάτων που συγκολλούν τα αδρανή μεταξύ τους ενώ ταυτόχρονα παρέχουν υδατοπερατότητα. Επίσης δίνεται η δυνατότητα της πλήρης επικάλυψης του Εcoraster με επιπλέον δημιουργία ενιαίου υδατοπερατού ύψους 2 cm από διακοσμητικό βότσαλο ενοποιημένο με ρητίνη.

Σημείωση:

Λαμβάνοντας υπόψη την απαιτούμενη τεχνολογία και δεξιότητες και τον περιορισμένο χρόνο εργασίας για τον συγκεκριμένο τύπο πλήρωσης, το σύστημα αυτό εγκαθίσταται καλύτερα από επαγγελματίες.