Έρεισμα

Έρεισμα

Τον ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο συχνά περιλαμβάνει τη χρήση του Ecoraster για ενίσχυση του ερείσματος. Οι άκρες των ασφαλτοστρωμένων δρόμων υπόκεινται σε φθορά και τις περισσότερες φορές, τα ερείσματα είναι χώμα ή χαλίκι. Τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά αμφιταλαντεύεται συχνά εκτός δρόμου συμπυκνώνοντας την αστήρικτη πλευρά. Η συμπύκνωση αυτό οδηγεί σε απόκλιση ύψους που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο κάνοντας την επαναφορά του οχήματος στο οδόστρωμα ιδιαίτερα δύσκολη. Επιπλέον, το νερό που απορρέει από τις βροχοπτώσεις περνά κάτω από το οδόστρωμα και αποδυναμώνει τις άκρες της ασφάλτου και θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα των δρόμων. Η συντήρηση και επισκευή είναι δαπανηρή και χρονοβόρα.

Όταν το Ecoraster χρησιμοποιείται ως ενίσχυση ερείσματος ή πρανούς, γίνεται το πρώτο επίπεδο διείσδυσης του νερού της βροχής. Αυτό διηθείται μέσω του συστήματος επιτρέποντας στο νερό εκ νέου να εισέλθει στο έδαφος αντί να παρεισφρήσει κάτω από τις άκρες της ασφάλτου, προστατεύοντας έτσι την άσφαλτο. Το Ecoraster εμποδίζει τη συμπύκνωση του εδάφους από το βάρος των οχημάτων και την επακόλουθη απόκλιση ύψους και διατηρεί τη στάθμη του δρόμου σταθερή προσφέροντας ασφάλεια στους οδηγούς.      

Σε όλη την Ευρώπη χρησιμοποιούν το Ecoraster για τη διεύρυνση στενών δρόμων με πράσινο τρόπο. Πολλοί Δήμοι αναγνωρίζουν τη σημασία και το κόστος εξοικονόμησης ως άμεσα οφέλη του Ecoraster και το περιλαμβάνουν στον αρχικό σχεδιασμό.

Ημερομηνία

12 Ιουνίου 2017

Ετικέτες

Ecoraster Stone, έρεισμα - πρανές
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος © 2020 Ecoraster Hellas
Powered by Fork Studios Fork Studios